המבורגר צמחוני: סלק וטופו

גאוות הצמחונות שתקפה אותי בעקבות החג מביאה אותי להמשיך באחת מסדרות הפוסטים החביבות עליי ביותר בבלוג הזה, שנקראת: המבורגר צמחוני! כי גם לנו מגיע! אז הפעם, המבורגר סגול, שנראה, הו כמה אירוני, בדיוק כמו נתח בשר נא עסיסי במיוחד. המתכון והתמונה של "טבעונית נטולת שומן"

רכיבים ל-9 המבורגרים

  • 2 סלקים בינוניים
  • 1 בצל בינוני
  • 6-10 שיני שום (או כמה שאתם אוהבים)
  • 400 גרם טופו
  • 1 כף רוטב סויה
  • 2 כפיות מלח
  • 2 כפות זרעי פשתן טחונים (זה נורא בריא או משהו, ויש את זה בכל הסופרים, אבל אפשר גם להחליף בשומשום)
  • 0.25-0.5 כפיות אבקת צ'ילי או פפריקה חריפה

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות. שוטפים וקוציים את קצוות הסלק. עוטפים אותו בנייר אלומיניום. עושים את זה גם לבצל. ואחר כך עוטפים בנייר אלומיניום גם את שיני השום הלא מקולפות או את ראש השום כולו. מכניסים לתנור ל-50-60 דקות. מצננים (אפשר לעשות זאת מראש, ולהשאיר את הירקות הצלויים במקרר עד שמחליטים להכין את ההמבורגרים)
  2. מועכים את הטופו ומוסיפים לו את יתר הרכיבים
  3. כאשר הירקות הצטננו, מקלפים את הבצל וקוצצים דק (אני השתמשתי במעבד מזון). מוחצים את השום מהשיניים. מוסיפים את שניהם לטופו ומערבבים היטב. מקלפים את הסלקים ומגרדים אותם. מוסיפים לטופו, ומערבבים עד שהתערובת אחידה, בצבע בהיר
  4. מעצבים כהמבורגרים ברוחב שמונה סנטימטרים ובעובי של שני סנטימטרים. מניחים על תבנית מכוסה בנייר אפייה. אופים ב-180 מעלות ל-30 דקות. מצננים מעט לפני שמגישים.
וזה אפילו אפוי, ולא מטוגן
וזה אפילו אפוי, ולא מטוגן

תגובה אחת בנושא “המבורגר צמחוני: סלק וטופו”

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *