טופו עם צ'ילי, תפוז וג'ינג'ר

כל החגים האלו רק גורמים לי לאהוב יותר את העובדה שאני צמחונית, עם כל חלקי הפרות והעופות האלו על השולחן. יש משהו בלהיות צמחוניים בשולחן עמוס בכל טוב, שגורם לך להרגיש קצת צנוע, שזה שקר מוחלט כמובן, כי נזירה אינני, ובכל זאת שקר משמח. מצד שני, לכי תסבירי לכל האנשים האלו שאת צמחונית אבל אוכלת דגים, ולכי תתווכחי איתם שכן, את יודעת שגם דגים זה חיה, אבל שאין לך שום אידיאולוגיה, רק רצון להיטיב קצת עם הבטן שלך, ושאם הם לא רוצים לקרוא לזה צמחונית, לא את תווכחי איתם. ובסוף כל זה, את רוצה לחגוג את הצמחוניות שלך, והפעם עם מתכון של טופו. המתכון והתמונה של "טופו וקאפקייקס"

רכיבים ל-3 מנות

  • 500 גרם טופו, ללא הנוזלים וחצוי לאורכו
  • 0.3 כוס מיץ תפוזים
  • 0.3 כוס מיץ ליים
  • 0.3 כוס סירופ מייפל אמיתי
  • 6 צ'ילי מיובשים
  • 4 שיני שום גדולות
  • 2 כפות ג'ינג'ר קצוץ
  • 2 כפות גרידת תפוז
  • 3 כפיות שמן קנולה
  • 1 בצל בינוני, חתוך
  • 2 כפות כוסברה, קצוצה
  • 1 כף רוטב סויה

אופן ההכנה

  1. מרפדים צלחת במגבות נייר. מניחים עליהן את הטופו, ומכסים במגבות נייר נוספות, ועליהן עוד צלחת ומיכל כבד. מניחים להתייבש 15 דקות. חותכים את הטופו לקוביות של 2 סנטימטרים
  2. מערבבים מיץ תפוזים, מיץ ליים, מייפל, 3 צ'ילי, שום, ג'ינג'ר וגרידת לימון בקערה
  3. מחממים שתי כפיות שמן קנולה במחבת על אש גבוהה. מוסיפים את 3 הצ'ילי הנותרים ומאדים 2 דקות. מעבירים לצלחת. מוסיפים את הטופו לאותה מחבת ומאדים 10 דקות, או עד שהטופו מזהיב-משחים. מעבירים לצלחת עם הצ'ילי. מוסיפים בצל ואת יתר השמן ומאדים 5 דקות, או שהבצל מזהיב ומתחיל להתרכך. מחזירים את הטופו והצ'ילים למחבת. מוסיפים את הרוטב, את הכוסברה ואת הסויה ומנמיכים את האש. מאדים 20 דקות או עד שהבצל רך מאד, הנוזלים מתאדים והרוטב מכסה את הטופו.
  4. מגישים עם אורז מלא, אם רוצים
נראה לי זה מה זה טעים גם עם אורז לבן
נראה לי זה מה זה טעים גם עם אורז לבן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *