מאפינס מיץ תפוחים

עוד מעט ראש השנה, ויושבי הבית מתפזרים איש איש לבתיו. מה שאומר שאני נשארת בבית, אורזת, כותבת, קוראת עיתונים, קוראת ספרים, שותה קפה, אולי קצת קולה, מעשנת סיגריות ובאופן כללי נהנית מהחיים, תוך שאני מקריבה שעתיים מחיי בשביל לנסוע למשפחה. והוא נוסע לכפר ליומיים, ואוכל ואוכל ואוכל ואוכל אוכל טעים. ואני בטח ארצה איזה קינוח קטן לז'אנר הארוחות הלא-אהוב עליי, שכולל יותר מדי אוכל על השולחן יותר מדי רחוק מהעיר, אז מצאתי לי משהו שנראה גם חידוש, גם טעים, וגם כולל קינמון, שזה שילוב מנצח: מאפינס מיץ תפוחים. מתכון ותמונה של "מלים שאוכלים לפיהן".

רכיבים ל-18 מאפינס גדולים

  • 0.75 כוס סוכר חום
  • 113 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר
  • 2 ביצים
  • 0.5 כפית וניל
  • 2 כוסות קמח
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • 1 כפית קינמון טחון
  • 1 כפית ציפורן טחון
  • (אפשר גם 0.25 הל טחון)
  • 1 כוס מיץ תפוחים טבעי או ביתי
  • 1 כוס אגוזים טחונים
  • 1 כוס צימוקים (אין סיכוי שאני שמה את הדברים האלו)

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מערבבים את הסוכר עם החמאה במיקסר במהירות גבוהה. נותנים למכונה 3-4 דקות כדי להטמיע את הסוכר בחמאה, אם החמאה בטמפרטורת החדר, ו-5-8 דקות, אם החמאה קרה יותר. משמנים את תבנית המאפינס
  2. מוסיפים את הביצים והוניל לתערובת החמאה, ומערבבים 30 שניות. מוסיפים את הקמח. מוסיפים את הסודה לשתייה והתבלינים, ומקפלים בעדינות פנימה את מיץ התפוחים, את האגוזים, ואת הצימוקים (אם אתם משתמשים בדברים האלו)
  3. ממלאים את שקעי התבנית לשלושת רבעי גובה, ומניחים בתנור. אופים 25-30 דקות, עד שהמאפינם מזהיבים והופכים יציבים למגע. מגישים חמים. אפשר לאכול גם יום אחרי, אם שומרים בכלי חסין אוויר. אבל באמת, מי רוצה לאכול מאפינס מיום קודם?
מה בעצם צריך כדי להפוך את זה לפרווה?
מה בעצם צריך כדי להפוך את זה לפרווה?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *