פולנטה עם ירקות צלויים

יושבי הבית מצאו דירה וכעת הם יכולים לשוב אל מטבחיהם בנחת ובשלווה. ובגלל שבעת חיפושי הדירה אכלו כל היום סביח מגעיל ופלאפל דוחה, היום הם ממש רוצים ארוחה קלה ומרגיעת קיבה, שבעקבותיה יוכלו מייד ללכת לישון. והפעם: פולנטה עם ירקות צלויים. המתכון והתמונה של thekitchn.

רכיבים לשתי מנות
לירקות

  • קישואים, דלעת, פלפלים, חציל – מה שיש בבית, ולפחות 3 ירקות לאדם
  • 1 בצל אדום
  • 2 עגבניות גדולות – אחת לאדם, או יותר אם הן קטנות
  • בזיליקום
  • שמן זית
  • מלח ופלפל

לפולנטה

  • 3 כוסות מים
  • 1 כוס פולנטה
  • 0.25 כוס גבינת שמנת
  • 1 כף חמאה

אופן ההכנה

  1. הירקות. מחממים תנור ל-230 מעלות. חותכים את הקישואים, החצילים או הפלפלים לרצועות דקות וארוכות. את העגבניות והבצלים לפרוסות
  2. מזליפים שמן זית על הירקות (עדיף תרסיס, אם יש). מתבלים במלח ופלפל
  3. מפזרים את הירקות בשכבה אחת בתבנית וצולים 15 דקות. הופכים וצולים 10-15 דקות נוספות, עד שהם משחימים בקצוות
  4. הפולנטה. מרתיחים מים בסיר. מוסיפים את הפולנטה בהדרגה תוך ערבוב. מנמיכים את הלהבה ומאדים עד שהפולנטה מסמיכה, כ-15 דקות
  5. מורידים מהאש ומוסיפים גבינת שמנת וחמאה
  6. מגישים את הירקות על הפולנטה עם בזיליקום מלמעלה
כמו דייסה למבוגרים
כמו דייסה למבוגרים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *