עוגיות תמרים ויוגורט

הביקור האחרון בסופר גרם לי לקנות ממרח תמרים. פשוט היא הייתה שם, הקופסה הזאת, ליד הירקות, ועשתה לי חשק עז לעוגיות כאלו, של פעם, שטומנות בחובן את המילה רולדה. התקשרתי אליו בשמחה לבשר לו שאני הולכת להכין  כאלה, והוא לא הבין על מה אני מדברת, על אף שאין מצב בעולם שאמא שלו לא הכינה כאלה. כל זה רק הגביר את החשק שלי לעוגיות תמרים. אבל בעודי מחפשת היום מתכונים, הבנתי שלא בא לי על הרגילות, שתמיד נראה כאילו עשו אותן עם מרגרינה, אלא משהו קצת יותר מעודכן. שנות השמונים, אבל עם בדים נושמים. אז מצאתי את זה: עוגיות תמרים ויוגורט של "ארץ היוגורט".

רכיבים ל-40-44 עוגיות

  • 200 גרם חמאה
  • 4 כפות יוגורט
  • 4 כפות אבקת סוכר
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 400-420 גרם קמח
  • 450 גרם ממרח תמרים
  • לקישוט: 2 כפות אבקת סוכר + חצי כפית קינמון

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-175 מעלות
  2. ממיסים את החמאה, מצננים אותה, ומוסיפים יוגורט וסוכר. מוסיפים את אבקת האפייה עם הכוס הראשונה של הקמח, ואז מוסיפים את הקמח בהדרגה תוך כדי שמערבבים/לשים. עד שנוצר קמח רך
  3. לקוחים חתיכות קטנות, בגודל אגוז, מהקמח, משטחים אותן בכף היד, מניחים כפית ממרח, סוגרים את העוגיה ומניחים אותה על תבנית מכוסה בנייר אפיה. אין צורך להשאיר מרווחים גדולים, הן לא יתפחו
  4. כאשר כל העוגיות מוכנות, אופים אותן כ-15-20 דקות, עד שצבען חום בהיר. מצננים
  5. מערבבים את אבקת הסוכר והקינמון וטובלים כל עוגיה בתערובת
והפעם, לא כמו עם עוגיות הטחינה, כדאי לשים בקופסה סגורה
והפעם, לא כמו עם עוגיות הטחינה, כדאי לשים בקופסה סגורה

תגובה אחת בנושא “עוגיות תמרים ויוגורט”

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *