מרק ירקות אביב

הוא כבר כמה ימים בעניין של מרק. אני עשיתי אתמול דאל, וזו הייתה הפעם השנייה השבוע עם מאכלי קארי שעושים ריח עז בכל הבית והם תמיד רכים ולא לעיסים, אז אני צריכה קצת הפסקה מכאלו. אם מחברים את שני האלמנטים, מחלקים בעובדה שאי אפשר לומר שנעים, אבל יש שעות שאפשר לעמוד בחוץ בלי להינמס, ומכפילים בזה שהיום יום סופר, מקבלים מרק ירקות אביב, מאצל החברים שלנו מלמטה. המתכון והתמונה של טעם.אוסטרליה.

רכיבים לארבע מנות

  • כפית שמן
  • כרישה אחת, רק החלק החיוור, שטוף וקצוץ דק
  • 2 מקלות סלרי, פרוסים לאורך וקצוצים דק
  • 2 קישואים, פרוסים לרבע אורכם, וקצוצים לגפרורים דקים
  • 350 גרם תפוחי אדמה מזן דזירה (האדומים), קלופים, וחתוכים לקוביות בגודל 1.5 סנטימטר
  • 3 כוסות ציר עוף
  • 150 גרם אפונה קפואה
  • 2 כפיות נענע קרועה

אופן ההכנה

  1. מחממים שמן בסיר גדול על חום בינוני נמוך. מוסיפים את הכרישה, הסלרי והקישואים, ומבשלים, תוך ערבוב, כ-10 דקות עד שהירקות רכים
  2. מוסיפים את תפוחי האדמה והציר לסיר. מגבירים את האש, מכסים, ומביאים לרתיחה.  מנמיכים את האש ומבשלים, מכוסה חלקית, 15 דקות עד שתפוחי האדמה רכים. מוסיפים את האפונהומבשלים שלוש דקות או עד שהאפונה חמה מספיק
  3. מחלקים את המרק לצלחות הגשה, ומפזרים נענע מלמעלה, אם רוצים, ואם נגיד מגדלים באדנית, ממש מתחת לחלון הגדול בסלון
תראו, ירקות בלי קארי
תראו, ירקות בלי קארי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *