עגבניות, תירס, עשבי תיבול, גבינת עיזים – תענוג

יושב הבית הזכיר כבר איזה חמש פעמים את העובדה שבסלט של בארוד הירקות היו מפולטים. אתם לא מכירים אותו, אבל הוא לא מדבר על הרבה דברים חמש פעמים. וזה גורם לי לתהות. אלף, האם זה באמת כזה שווה את זה? בית, האם יש מישהו שפוי בעולם, שלא עובד במסעדה, שמפלט ירקות לפני שהוא שם אותם בסלט? בינתיים, ובלי קשר, מצאתי מתכון לסלט קצת משונה עם עגבניות מפולטות: סלט תירס ועגבניות בעשבי תיבול. המתכון והתמונה של The Kitchn

.

רכיבים לשש מנות

  • 6 קלחי תירס
  • 4 עגבניות בינוניות, בשלות ככל האפשר
  • 80 גרם גבינת עיזים רכה, מקוררת ומפוררת
  • 0.25 כוס (או קומץ) עלי נענע
  • 0.25 כוס (או קומץ) עשבי תיבול מעורבים כמו פטרוזיליה, בזיליקום, רוזמרין, או מרווה
  • מלח ופלפל
  • שמן זית

אופן ההכנה

  1. מרתיחים מים בסיר גדול על להבה בינונית גבוהה. מכניסים את קלחי התירס לחמש דקות. מייבשים ומצננים
  2. חותכים את העגבניות לרבעים, מגרדים ומוציאים מהן את המיצים והגרעינים. קוצצים את העגבניות ללא הגרעינים לקוביות גדולות יחסית. מייבשים אותן עוד קצת עם מגבת נייר
  3. כאשר התירס הצטנן, מעמידים כל קלח בקערה רחבה וושטוחה יחסית, ומורידים את גרגירי התירס עם סכין שף. מערבבים את התירס עם העגבניות
  4. קוצצים דק את הנענע ואת יתר עשבי התיבול, ומערבבים עם הירקות, ביחד עם שמן זית. מתבלים במלח ובפלפל, ואז מוסיפים את פירורי גבינת העיזים
  • הערה: כמובן שאפשר להוסיף לסלט הזה עוד כל מיני דברים: אנחנו הוספנו כמה קוביות של חציל מטוגן. לפעמים אנחנו אוהבים גם אגוזים או קצת חומץ בלסמי
מצד שני, יש מצב שזה סלט חתונות
מצד שני, יש מצב שזה סלט חתונות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *