בוקטיני אמאטריצ'אנה

סופשבוע כמעט שלם נפוצו יושבי הבית איש איש לעיסוקיו, ושבו רק ביום שבת אחר הצהריים, כשרוח פריפריה קשה מנשבת משערם ומעורם, וליבם חפץ אך ורק ברחובותיה של העיר הגדולה המיוזעת הנחמדה, שהליכה או נסיעה בהם תמיד מעלים פניני חמדה עירוניות. ובתוך כל זה, איש לא בישל, ואיש לא טעם ממאכליו של איש כבר כמה ימים, וזה מצער מאד. היום, כך הוא הכריז, אנחנו מכינים רוטב עגבניות לפסטה, ואני משערת שהוא התכוון לרוטב עגבניות לפסטה טעים כזה שהיה בסיר כמה זמן, עם כבדות של התיישבות במקום אחד. אז מצאתי את זה, בוקטיני אמאטריצ'אנה, של מאריו באטאלי, אהוב הבית, מתוך הספר שיש לנו, שמשתמש בפסטה שהיא כמו ספגטי, רק קצת יותר עבה. רק תמונה הוא לא שם, הג'ינג'י המהמם, אז לקחתי את של "מטבח טבעוני ללא שומן

".

רכיבים

לרוטב עגבניות בסיסי – שתי כוסות

  • 1/8 כוס שמן זית
  • 0.5 בצל סגול, חתוך לחתיכות של 6 מילימטר
  • 2 שיני שום, פרוסות דק
  • 3 כפות טימין, קצוץ
  • 0.25 גזר, מגורר
  • 1 קופסת שימורים של עגבניות שלמות
  • מלח

לבוקטיני אמאטריצ'אנה

  • 0.25 כוס שמן זית
  • 350 גרם בייקון, קצוץ דק
  • 1 בצל אדום, חתוך לפלחים לאורך
  • 3 שיני שום
  • 1.5 כפיות שבבי פלפל אדום חריף
  • 2 כוסות רוטב עגבניות בסיסי
  • 0.5 קילו בוקטיני
  • גבינת פקורינו, לפיזור מעל

אופן ההכנה

  1. קודם מכינים את רוטב העגבניות. מחממים את שמן הזית במחבת על להבה בינונית. מוסיפים את הבצל והשום ומבשלים עד שהם מתרככים ומשחימים קלות, כ-8 עד 10 דקות. מוסיפים את הטימין ואת הגזר, ומבשלים עד שהגזר רך למדי, כ-5 דקות
  2. מוסיפים את העגבניות, עם המיץ, ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים עד שהרוטב סמיך כדייסה, כ-30 דקות. (את הרוטב אפשר לאחסן במקרר עד שבוע, או להקפיא עד שישה חודשים)
  3. מרתיחים מים בסיר גדול ומוסיפים שתי כפות מלח
  4. בינתיים, במחבת גדולה, שמים שמן זית, שום ופלפל חריף, ומחממים על להבה נמוכה עד שהבצל רך, כ-12 דקות
  5. מוציאים מעט שמן מהמחבת עד שנותרת רק רבע כוס שמן, מוסיפים את רוטב העגבניות הבסיסי ואת הבייקון, מגבירים את האש, ומביאים לרתיחה, ואז מנמיכים את האש ומניחים לבעבע 6-7 דקות
  6. מכניסים את הבוקטיני לסיר של הפסטה, ומבשלים כדקה פחות ממה שהיצרן אומר
  7. מוסיפים את הפסטה לרוטב ומבשלים עוד דקה
  8. מחלקים את הפסטה בין ארבע צלחות מחוממות ומגישים מייד, עם פקורינו מגורר מעל
אנחנו אולי נשים סרדינים במקום הבייקון?
אנחנו אולי נשים סרדינים במקום הבייקון?

2 תגובות בנושא “בוקטיני אמאטריצ'אנה”

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *