עוגת שוקולד לאידיוטים

דיוויד לייבוביץ' אומר שרק אידיוט לא יצליח להכין את העוגה הזאת. אני לא הכי מאמינה לו. אחרי הכל הוא דיוויד לייבוביץ'. כמה הוא כבר מבין באידיוטיזם בעוגות? ובכל זאת. מתכון ותמונה של דיוויד לייבוביץ'.

התבנית

  • 23 ס"מ, מתפרקת

רכיבים

  • 290 גרם שוקולד מריר, מגורר
  • 200 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
  • 5 ביצים גדולות, בטמפרטורת החדר
  • 1 כוס סוכר

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-175 מעלות
  2. משמנים את התבנית ומאבקים באבקת קקאו. אם חושדים שהתבנית לא לגמרי אטומה למים, עוטפים את הצד החיצוני בנייר אלומיניום, ומוודאים שהוא מגיע עד לטבעת העליונה
  3. ממיסים את השוקולד והחמאה בבן מארי או במיקרוגל, ומערבבים מדי פעם
  4. בקערה גדולה מערבלים ביצים וסוכר, ומכניסים פנימה את תערובת השוקולד. ממשיכים לערבב עד שהתערובת חלקה
  5. שופכים את התערובת לתבנית ומכסים את התבנית בנייר אלומיניום. מכניסים את התבנית לתבנית אפייה גדולה יותר, ומוסיפים מים חמים, עד שהתבנית הגדולה מגיעה לחצי הגובה של התבנית עם התערובת
  6. אופים שעה ורבע
  7. העוגה מוכנה כאשר העוגה מרגישה כומ פודינג שוקולד. אם נוגעים בעדינות במרכזה, האצבע נותרת נקייה.
  8. מוציאים את התבנית המתפרקת מאמבטיית המים ומסירים את הכיסוי. מניחים לעוגה להתקרר לחלוטין על רשת
  9. מגישים פרוסות דקות של העוגה העשירה הזו בטמפרטורת החדר, עם קרם אינגלז, גלידה או קצפת

אחסון

  • את העוגה אפשר לעטוף ולאחסן במקרר ל-3-5 ימים
הו, דיוויד לייבוביץ
הו, דיוויד לייבוביץ'

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *