קסרול יווני למראה

עם כל הקיץ הזה, והאוכל הקליל שהוא מכתיב, לפעמים מתחשקת לי מנה מבושלת היטב שכזו, משהו של אימהות, משהו עם שאריות, משהו כזה שיושבים מול הטלוויזיה ונוגסים בו, והוא רך, וטעים, ולא מזיק, ולא מאתגר, מין משהו כזה שהיה יכול להיות "המנה שתמיד לוקחים הביתה", אם אמא שלי הייתה נותנת לי דברים לקחת הביתה (זה אני. זה לא היא. תמיד זה נראה לי מנהג מופרך. מה? היא יודעת לקנות בסופר יותר טוב ממני? היא יודעת לבשל יותר טוב ממני? מה אני ענייה? מוגבלת? מאיפה זה בא, הדבר הזה?). ואז מצאתי את זה: קסרול (כבר התחלה טובה ) עם שאריות אורז מלא (המשך מצויין) פטה, עגבניות ובצלים בסגנון יווני (גראנד פינאלה!). המתכון והתמונה של "המטבח של קיילי".

תבנית

  • קסרול

רכיבים

  • 4 כוסות אורז מלא מבושל
  • 1 כף שמן זית
  • 1 בצל גדול, חתוך לחתיכות קטנות למדי
  • 1 פלפל אדום גדול, חתוך לחתיכות של סנטימטר
  • 2 כפיות תיבול יווני (בשלי יש מלח, אורגנו טורקי, שום, גרידת לימון, פלפל שחור ומיורן)
  • 170 גרם גבינת פטה, מגוררת (אל תקנו גבינה מפוררת מראש, קנו גוש ופוררו אותו)
  • 0.25 כוס ציר עוף, רצוי תוצרת בית

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-190 מעלות
  2. מחממים שמן זית במחבת כבדה. מוסיפים בצל ומאדים על להבה בינונית-גבוהה כשתי דקות. מוסיפים פלפל ותיבול יווני ומאדים 2-3 דקות נוספות. מוסיפים אורז ומאדים עוד דקה. מערבבים היטב, כדי שהירקות יתפזרו באופן אחיד באורז
  3. מורידים מהאש ומערבבים פנימה בעדינות את הפטה המגוררת. שופכים מעל את ציר העוף
  4. מרססים תבנית קסרול מקרמיקה או מזכוכית בתרסיס שמן זית, שופכים את תערובת האורז. מכסים את התבנית ואופים כ-25 דקות. מסירים את הכיסוי ואופים 5-10 דקות נוספות, עד שהגבינה נראית מעט מותכת
נדמה שיש יותר פלפל בתמונה מבמתכון
נדמה שיש יותר פלפל בתמונה מבמתכון

תגובה אחת בנושא “קסרול יווני למראה”

  1. הו, נראה מעולה. גם אני כבר שנים לא לוקחת אוכל מאמא, גם אם היא מבשלת נהדר ורוצה לתת. יש איזה שלב בחיים – השלב שבו את מבשלת לא רע בעצמך – ש"אוכל ביתי" הוא כבר לא האוכל של אמא, אלא האוכל *שלך*:)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *