סוף שבוע מתוק

איפשהו במגירות המטבח יש מנג'טים (אחת המלים המצחיקות בתבל) עם ציורים של דינוזאורים, שקיבלתי מאמא של יאיר, הקטן באדם, פעם, עוד לפני שהייתה אמא של יאיר, ונסעה לאמריקה. הרבה זמן אני מחפשת מה לעשות איתם. אי אפשר לעשות בהם דברים חמורי סבר. בכל זאת, הם כתומים עם דינוזאורים. והם קטנים. ככה שצריך משהו שמעדיף להיות קטן. עכשיו מצאתי את הפתרון המושלם, שמתאים גם לכתום, גם לגודל וגם לטעם של יושב הבית: שוב שוקולד עם חמאת בוטנים, והפעם במנג'טים. המתכון והתמונה של "יש לי עוגה, מסכימה לטייל".

התבנית
12 מנג'טים

רכיבים

  • 0.75 כוס שוקולד צ'יפס מרירים
  • 0.5 כוס חמאת בוטנים + 2 כפות נדיבות להוסיף על השוקולד הנמס
  • 0.25 כוס אבקת סוכר
  • 0.5 כפית תמצית וניל
  • קומץ מלח (אם החמאת בוטנים כבר מלוחה, לא חייבים להוסיף עוד)

אופן ההכנה

  1. ממיסים את הצ'יפס במיקרו. משגיחים מקרוב ומערבבים מדי פעם, כדי שלא יישרפו. זה בערך 1-2 דקות. מוסיפים את שתי הכפות הנדיבות של החמאת בוטנים ומערבבים. מניחים לזה להצטנן חמש דקות, כי קל יותר למרוח את זה כאשר זה לא בטמפרטורה של לבה רותחת
  2. מניחים כפית של תערובת שוקולד בכל מנג'ט, ומורחים את התערובת גם על הדפנות. מניחים במקרר, עד שהן מתקשות
  3. בינתיים, מערבבים חמאת בוטנים, תמצית וניל, מלח, ואבקת סוכר. אם החמאת בוטנים שלכם דומה במשהו לשלי, ייוצר סוג של משחה, שאותה אפשר ללוש, כדי לוודא שכל החומרים מעורבבים
  4. השוקולד ודאי כבר התקשה, אז מחלקים את משחת חמאת הבוטנים ל-12 המנג'טים, ולוחצים מעט כדי לוודא שהמשחה מגיעה לכל מקום
  5. סוגרים עם כפית נוספת של שוקולד (ממיסים שוב אם יש צורך), ומורחים כך שלא יראו דבר מהחמאת בוטנים
  6. מצננים במקרר לפחות שעה, עד שאפשר לטרוף

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *