מאפינס לכל פועל

אתמול, בדרך של פיצוי עצמי נלוז, רכשתי לעצמי תבניות מאפינס. אחת עם 11 מאפינס קטנים. ואחת עם 6 מאפינס גדולים. מסיליקון, אל חשש. אני לא אתן לתבניות אלומיניום לכלוא בתוכן את המאפינס שלי ולשבור את רוחי. מייד אחר כך סרתי לחנות הגבינות הסמוכה ורכשתי 100 גרם פובולונה במחיר המופלא של 22 שקלים. זוהי, אגב, גבינה מגניבה לגמרי, שעושים אותה כמו נקניק, והיא גם נראית כמו נקניק, והיא רכה וטעימה. ומייד הכנתי את המאפינס הראשונים בחיים. ראשית, התהליך היה קצת משונה, כי איך שהכנסתי את התבניות לתנור הן קיבלו בטן שכזו, וכך המאפינס יצאו לא אחידים בגודלם. שנית, זה היה אמנם קל ומהנה, והתוצאה משמחת מתוקף היותם מאפינס, אך טעם רב לא היה בהם. אין מה לומר, בצק וגבינה חמים היו שם. מעטים האנשים שיסרבו לריח הזה. אבל מעט שאר רוח, קצת חוסר שעמום. כנראה שנדרשים ניסויי מאפינס נוספים. מייד פניתי לאינטרנט אהובתי, והגעתי למאפינס לימון, של "מאכלים רציניים".

תבנית
ל-12 מאפינס גדולים

רכיבים

  • 3 ביצים גדולות, בטמפרטורת החדר
  • 1 כף סוכר
  • 1 כפית גרידת לימון
  • 0.25 כוס חלב
  • 4 כפות חמאה, מותכת
  • 1.25 כוס קמח
  • 0.5 כפית אבקת אפייה
  • 0.5 כפית מלח

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  2. בקערה גדולה מקציפים ביצים עם סוכר ועם גרידת לימון. מוסיפים את החלב ושלוש כפות חמאה. בקערה אחרת מערבבים את הקמח, עם אבקת האפייה והמלח. מוסיפים את הרכיבים הרטובים ליבשים, ומערבבים עד שנותרים רק גושים קטנים
  3. מברישים את התבנית בחמאה הנותרת, ומחממים אותה 5 דקות, עד שהחמאה משחימה. ממלאים את השקעים עד מחציתם. אופים כ-30 דקות עד שהמאפינס תופחים ומשחימים.
30 דקות נשמע קצת הרבה
30 דקות נשמע קצת הרבה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *