מאפינס פרובולונה

כבר כמה זמן שאני קוראת הרבה מתכונים ברשת. המתכונים האלו נמצאים גם באתרים גדולים וממוסדים וגם בבלוגים פחות ממוסדים. אבל גיליתי שזה לא משנה כמה גדול האתר, צילומי האוכל אצל כולם מתחלקים לשלושה סוגים; הקונדיטורי, שזה הסוג המקושט, המזוגג, שמצולם בכלים שבהם הוא אמור להיות מוגש, בליווי פרחים או מפית פרחונית או דבר כזה. המקצועי, שזה הצילום שמדגיש את תהליך ההכנה, כאשר המנה מצולמת בסיר בו בושלה או בתבנית בו נאפתה, וכמעט שלא רואים מעבר לזה כלום. והביתי, שבא להדגיש את העבודה שכאן זה לא מסעדה, ואין צורך בקישוטים מיוחדים, ואז האוכל מופיע על שולחן המטבח, לצד מנות אחרות או לצד צלחות, ככה, כאילו צולם שנייה לפני האכילה. בשבילי, אין כמו הסוג המקצועי. איך שאני רואה משהו שנראה כאילו הרגע סיים להתבשל, מייד אני רוצה להכין אותו גם. זו גם הסיבה שבחרתי את המתכון הזה: מאפינס פרובולונה. זה והעובדה שאני מחפשת סיבה לקנות לעצמי מגש מאפינס שכזה. המתכון והתמונה של גורמה.קום

תבנית
תבנית ל-24 מאפינס

רכיבים

  • 1 כוס חלב
  • 2 ביצים גדולות
  • 1 כוס קמח
  • 2 כפות חמאה
  • 0.5 כפית מלח
  • קורט פלפל
  • 0.3 כוס פרובולונה קצוצה
  • 2 כפות פרמזן, מגוררת
  • 1.5 כפות עירית קצוצה

אופן ההכנה

  1. מערבבים חלב, ביצים, קמח, כף חמאה, מלח ופלפל לתערובת חלקה. מוסיפים את הגבינות והעירית. מצננים כשעה
  2. מחממים תנור ל-220 מעלות כשהרשת בשליש העליון
  3. משמנים את התבנית בכף החמאה הנותרת, ומכניסים לתנור כשתי דקות, עד שהחמאה רוחשת
  4. מחלקים את התערובת לשקעים, עד שהם מלאים לשני שליש. אופים עד שהמאפינס זהובים, כ-18-20 דקות
הכחול עושה את זה ממש יווני
הכחול עושה את זה ממש יווני

תגובה אחת בנושא “מאפינס פרובולונה”

  1. הכנו היום ויצא מעולה!
    אני מילאתי את השקעים עד הסוף, ואהבתי את זה שיצאו מאפינס גדולים ותפוחים (מצד שני, יצאו לי רק שישה-עשר מאפינס…).

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *