קפה+תפוחים=עוגת קפוחים

כמה תקלות טכניות קלות, ושבנו, רעבים מתמיד.
יושב הבית מבשל ממש טוב. אבל את הבישולים הטובים ביותר שלו הוא עושה בשני זמנים קריטיים. ביום שישי בערב, כשאת קמה משנת צהריים משובחת ואינסופית, וכל רצונך הוא שיאכילו אותך באוכל מעורר, מעניין ומשמח. וביום שבת בבוקר, כשכל רצונך הוא שלא יגרמו לך לקום, ושעצלות הבוקר שתקפה אותך תימשך לנצח. ביום שבת האחרון הוא הכין פולנטה+פטריות+ביצה+עגבניות+אורגנו טרי, שהיו פשוט מושלמים.
אז חשבתי שגם אני צריכה להצטייד במתכון שיאפשר גם לו, לפעמים, לקום אל בוקר שבת כמו שכתוב בספרים. בענייני מחבת אין לי איך להשתוות אליו, אז אני פונה אל התנור. והפעם, עוגת קפה תפוחים, של 101 ספרי בישול.

התבנית
מתפרקת, 23 ס"מ

הרכיבים

  • 2 תפוחים ירוקים סמית
  • 2 כוסות קמח
  • 2.25 כפיות אבקת אפייה
  • 2 כפיות קינמון טחון
  • 0.25 כפית מלח
  • 120 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר
  • 1 כוס סוכר
  • 0.5 כוס חלב או חלב סויה
  • 2 ביצים גדולות
  • 1.5 כפיות תמצית וניל
  • 0.3 כוס ריבת תפוחים

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-230 מעלות. משמנים ומקמחים את התבנית.
  2. מקלפים וחותכים לרבעים את התפוחים. מוציאים את הליבה, ואז חותכים אותם לפרוסות בעובי של קצת יותר מסנטימטר.
  3. בקערה קטנה, מערבבים היטב את הקמח, אבקת אפייה, קינמון ומלח. בקערה גדולה, בעזרת מקצף חשמלי, מקציפים את החמאה עד שהיא חלקה. מוסיפים את הסוכר ומקציפים לתערובת אוורירית. מוסיפים את החלב, הביצים והווניל. מוסיפים את תערובת הקמח ומקציפים במהירות בינונית כשתי דקות, או עד שהתערובת חלקה.
  4. שוטחים את התערובת בתבנית, ומסדרים את פרוסות התפוחים בעיגול על התערובת. מושחים את התפוחים בריבה שחוממה. אופים 15 דקות. מורידים את הטמפרטורה ל-180 מעלות. אופים 50-60 דקות או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מניחים את התבנית על הרשת לצינון ל-15 דקות, ואז מסירים את הדפנות. מושחים את העוגה בשארית הריבה ומצננים לחלוטין על הרשת. מגישים בטמפרטורת החדר.
לשבת טעימה
לשבת טעימה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *