סלמון + זיגוג

לרוב, אני לא מפנה לאתרי מתכונים בעברית. לא בגלל שאני שומרת על תחרות עיקשת, ולא מוכנה להפנות לאתרים אחרים. להיפך, אהבת לינקים גוררת אהבת חינם. פשוט אני מניחה שבשביל האתרים הישראליים, אתם לא צריכים אותי. אבל הפעם אני אחרוג ממנהגי, כי המתכון הזה

, של צחי בוקשתתר, שכולל גם את המילה זיגוג וגם את המילה סלמון, נראה טעים במיוחד. ובכלל, אני חשה שיש להפיץ ברבים את השימוש בזיגוגים. זה נורא שנות ה-80, אני יודעת. אבל אין להתכחש, זה טעים.

כשכבר התחלתי לכתוב את זה, נתקלתי במילה בוקצ'וי, שלא ידעתי מה משמעותה, ונכתבה בשתי צורות שונות במתכון אחד. אני לא אוהבת מתכונים כאלו, שכוללים רכיבים סודיים למחצה, עם שתי צורות כתיבה. אבל חיפוש קצר אצל דוד אינטרנט העלה שמדובר בצמד המלים bok choi שמשמעותו כרוב סיני, ושאפשר להחליף אותו בתרד או במנגולד. אז זהו, זה המתכון.

גוליאני מלפפונים
כולל ג'וליאני מלפפונים

תגובה אחת בנושא “סלמון + זיגוג”

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *