קצת בריאות, בשביל השבוע הזה

אתמול הוא חזר מהסופר עם סל מלא בדברים ירוקים טריים ועם פלפלים סגולים מופרעים, שנראים כאילו מישהו צבע אותם. בין השאר, הייתה שם גם שעועית. הוא הכין ממנה סלט טעים ממש, שכלל שום, לימון כבוש, שמן זית ומחבת. אבל היום בא לי עוד פעם שעועית. אז מצאתי את המתכון הזה, שנשמע בבת אחת כמו פארודיה על מתכונים בריאים וגם כמו מתכון טעים: קינואה עם טחינה עם שעועית ירוקה ועם טופו. המתכון והתמונה של "גרגרן עשבים"

רכיבים לארבע מנות

  • 1.5 כוסות קינואה לא מבושלת
  • 1 כוס טחינה גולמית
  • 1 לימון, מיץ
  • 1 שן שום, קצוצה
  • 0.5 קילו טופו, חתוך לקוביות של סנטימטר וחצי
  • 1 כף שמן קנולה
  • 0.5 קילו שעועית ירוקה, שטופה וקצוצה
  • פפריקה או סומאק (לא חובה)

אופן ההכנה

  1. שמים קינואה ושלוש כוסות מים בסיר. מרתיחים, מכסים את הסיר ומניחים ל-15-18 דקות בישול, או עד שכל המים נספגים
  2. מכינים טחינה, עם מים ומיץ לימון
  3. מאדים את השעועית הירוקה במים רותחים עד שהיא קריספית, ל-2-3 דקות
  4. מקפיצים את קוביות הטופו בשמן על חום גבוה, בערבוב מתמיד, עד שהן משחימות. סופגים את השמן ומוסיפים מלח
  5. כאשר הקינואה מוכנה, מותירים אותה בסיר ללא מכסה ל-5 דקות נוספות
  6. להגשה, שמים כוס אחת של קינואה בכל צלחת, ועליה רבע מהטופו, רבע מהשעועית הירוקה ושפלאץ בריא של טחינה. מפזרים מעל קצת סומאק, לטעם לימוני וצבע מהמם
ואפילו יש הכל בבית, כך נדמה לי
ואפילו יש הכל בבית, כך נדמה לי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *