תאנים, זה בכלל טעים?

כל הרעננות של המוחיטו, שלא באמת קיבלתי, תודה רבה, עשתה לי חשק לעוד דברים של קיץ. אז הנה, סורבה תאנים, במתכון שאפשר להכין גם בלי המכונה הענקית שמכינה גלידה. מתכון ותמונה של Almost Bourdian

רכיבים

  • 12 תאנים
  • 200 גרם סוכר וניל (ראו הערה בתחתית הפוסט)
  • מיץ מלימון אחד
  • 200 מיליליטר שמנת מתוקה

אופן ההכנה

  1. מכניסים את התאנים (בלי לקלף), את סוכר הווניל ואת מיץ הלימון למעבד מזון עד שהם מעורבבים היטב. מוסיפים את השמנת המתוקה ונותנים פולסים קצרים עד שהתערובת חלקה
  2. מכניסים למכונת גלידה על פי הוראות היצרן
  3. למי שאין, שופכים את התערובת למיכל רדוד ומקפיאים לשעתיים, עד שקפוא בקצוות. מוציאים מהמקפיא מקציפים, מחזירים למיכל ומקפיאים שוב. חוזרים על התהליך פעמיים או שלוש

בעניין סוכר הווניל
כדי להכין סוכר וניל בעצמכם, מכניסים תרמילים ריקים של מקלות וניל, אחרי שמבזבזים את הפולים על מתכון אחר,  למיכל שבו שומרים את אבקת הסוכר. אחרי יומיים, טעם הווניל ישפיע גם על הסוכר.

גלידה עם צבע קצת משונה
גלידה עם צבע קצת משונה

תגובה אחת בנושא “תאנים, זה בכלל טעים?”

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *