ירוק אדום לבן

הפסטה שהוא קנה לי בשבוע שעבר, בדוכנים שיש בכל יום חמישי במקום שבו הוא עובד לפעמים, דוכנים שקיימים כדי כדי שבעלים יוכלו לקנות לרעיותיהם מתנה קטנה שתוכיח את אהבתם לקראת סוף השבוע, עדיין מוכיחה את אהבתו בצנצנת במטבח, אחרי שחצי ממנה הוקדש לארוחת צהריים עצלנית. העניין עם הפסטה הזו שהיא נורא יפה, אז כדאי ממש להכין אותה עם רוטב קליל כזה, שידגיש את איכותה ולא יסתיר את יופיה. אז מצאתי מתכון כזה, או נכון יותר שילוב של שני מתכונים כאלו, של "השף הצועני".

הרכיבים:

לעגבניות

  • 0.5 קילו עגבניות שרי
  • 2 כפות שמן
  • 1 שן שום
  • טימין
  • מלח ופלפל

לפסטה

  • 2 כוסות עלי בזיליקום טריים
  • 0.5 כוס שמן זית
  • 2 כפות צנוברים
  • 2 שיני שום, מחוצות בצד הקהה של סכין
  • 1 כפית מלח ים
  • 0.5 כוס פרמז'ן מגורדת

אופן ההכנה

  1. קודם כל מכינים את העגבניות. מחממים תנור ל-180 מעלות. חוצים אותן לאורכן וזורים עליהן שמן זית, שום, מלח, פלפל וטימין, אם יש. מפזרים אותן בתבנית על נייר אפייה, ואופים כ-45 דקות עד שהן נראות כמו עגבניות מיובשות שכולם מכירים
  2. שמים פסטה במים רותחים עם קצת מלח, עד שהיא מוכנה (הפסטה היפה שלי צורכת 14 דקות בישול)
  3. אחר כך מכינים את הפסטו. בוחרים את העלים הטובים של הבזיליקום ושטפים אותם ביסודיות
  4. מכניסים את הצנוברים, השום, המלח ועלי הבזיליקום למעבד מזון, ומעבדים עד שנוצר ממרח. מוסיפים את שמן הזית, ומעבדים לתערובת חלקה
  5. שופכים את הפסטו על הפסטה המוכנה, ביחד עם כף ממי הבישול. מוסיפים את הפרמז'ן המגורדת. שמים מעל כמה עגבניות מיובשות
יפה נורא, לא?
יפה נורא, לא?

תגובה אחת בנושא “ירוק אדום לבן”

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *