עוגת מה?

כבר שבועות הוא בוכה שאנחנו רק קונים סלקים, ולא עושים איתם כלום, עד שהם מרקיבים ונזרקים. נו, מה לעשות. יש ירקות כאלו, שנראים מגניב יותר על המדף. אבל מצאתי בשבילו פתרון מעולה לסלקים. ובאותה הזדמנות, את העוגה עם הצבע הכי מהמם ביקום. מהבלוג "מאפין ועוגה"

התבנית
25 סנטימטרים

הרכיבים
500 גרם סלקים
2 או 3 שורש ג'ינג'ר, בגודל בוהן
3 ביצים גדולות, מופרדות לחלבונים וחלמונים
150 מ"ל דבש
170 מ"ל שמן זית
זרעים ממקל וניל אחד
2 כפיות אבקת אפייה
100 ג' קמח תירס
קליפה מגורדת ומיץ מתפוז אחד
קומץ מלח
קומץ קינמון
150 גרם קמח

תהליך העבודה

  • לבשל או לאפות את הסלקים עד שהם רכים.
  • לקלף, ולטחון אותם עם מעט משמן הזית.
  • להוסיף את הג'ינג'ר ולהמשיך לטחון עד שמתקבלת תערובת חלקה.
  • לחמם תנור ל-180 מעלות. לשמן ולקמח את התבנית.
  • לערבב את הסלקים עם החלמונים, הדבש ושאר השמן.
  • לוהסיף את הזרעים ממקל הווניל, את אבקת האפייה, קמח התירס, גרידת תפוז, מיץ תפוז, מלח, קינמון וקמח.
  • בקערה נפרדת להקציף חלבונים לקצף יציב ולקפל אותם לתערובת הסלק.
  • לשפוך את התערובת לתבנית ולאפות כחצי שעה, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
  • לקרר ולהגיש עם קצפת.
אני רוצה חולצה בצבע הזה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *