מתפוז ויוגורט יוצא תפוגורט, שזה שם של גמד נחמד, עם מצנפת אדומה

העוגה הזאת נראית כאילו היא הדבר הנכון לקיץ, אפילו שתפוזים בדרך כלל הם של חורף. המתכון של "ביס אחד מושלם"

התבנית
בקוטר 20 סנטימטרים

הרכיבים
2 ביצים גדולות, בטמפרטורת החדר
1 כוס סוכר
קליפה מגורדת מתפוז אחד
2 כפות מיץ תפוזים סחוט
2.25 כוסות קמח
0.25 כפית מלח
3 כפיות אבקת אפיה
1 כוס יוגורט עם 1 כפית תמצית וניל
1 כוס שמן קנולה או תירס

תהליך העבודה

  • לחמם תנור ל-180 מעלות. לשים נייר אפייה בתבנית ומעליו לפזר קמח.
  • להקציף ביצים וסוכר, עד שמתקבלת תערובת יציבה, כ-4 דקות.
  • להוסיף את גרידת התפוז ואת מיץ התפוזים, ולהקציף עד שמתקבלת תערובת אחידה, כדקה נוספת.
  • לנפות קמח, מלח וסוכר בקערה נפרדת ולקפל לתוך תערובת הביצים.
  • להוסיף יוגורט ולערבב לתערובת אחידה. להוסיף שמן ולערבב שוב.
  • לשפוך את התערובת לתבנית. לאפות בשליש התחתון של התנור, עד שהיא זהובה וקיסם שננעץ במרכזה יוצא יבש.
  • לקרר בתבנית במשך עשר דקות. להוציא המתבנית ולהמשיך לצנן על רשת.
  • אפשר לקשט באבקת סוכר.
קצת משוגע, הגובה של העוגה הזאת
קצת משוגע, הגובה של העוגה הזאת

2 תגובות בנושא “מתפוז ויוגורט יוצא תפוגורט, שזה שם של גמד נחמד, עם מצנפת אדומה”

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *