בטטה, חציל ותרד ישבו בתוך מחבת

ביום שבת הכנתי במיה בעגבניות לפי מתכון של אייל שני, והגיע חבר ותיק כדי לאכול איתנו. ואז, שנייה לפני שהכניס את המזלג לפה, הוא אמר: הולך להיות זה טעם כמו של הבישולים שלך, נכון? נאלצתי להודות שהוא צודק. זה לא שהם לא טעימים. זה פשוט שהרבה מהם יש להם טעם דומה. ניתוח קפדני של המצב הביא את כולנו למסקנה שאני לא שמה בהם מספיק תבלינים, ושהוא, יושב הבית, תמיד מכין תבשילים חריפים. המסקנה הייתה ברורה. כדי להיגמל מהמצב הזה, אני צריכה להגיע לתבשיל מתובל יתר על המידה. כדי להגיע לזה, צריך את המטבח המתאים, והפעם זהו המטבח ההודי, עם שילוב מבטיח במיוחד של בטטה, חציל ותרד, ביחד עם קארי. המתכון של ניק קינדלספרגר.

המטרה: תבשיל מתובל
המטרה: תבשיל מתובל

עדכון: המתכון של ניק אמנם מאד טעים, אבל הוא לוקה מעט בחסר. אחרי המחבות של כל הירקות, הם עדיין לא רכים מספיק.

מומלץ להוסיף חצי כוס מים, לכסות את המחבת ולהניח לכל הירקות להתרכך עוד כרבע שעה.

לאחר מכן להסיר את המכסה ולהניח למים להתאדות עוד כחמש דקות.

יושב הבית מדווח מהודו שזו בדיוק רמת הרכות הנדרשת לאוכל הודי.

2 תגובות בנושא “בטטה, חציל ותרד ישבו בתוך מחבת”

  1. לדעתי עדיף להשתמש בירקות שטוגנו נאפו אודו מבעוד מועד. זה מקצר את העבודה, ומונע מקרים שבהם יש לך ירק אחד שזמן הכנתו קצר מהשני.

    לגבי התיבול, אפשר פשוט להשתמש בתערובת גראם מסאלה, אני מוצא את זה עדיף על זרעים שלמים באוכל, כי גם להם יש נטייה לא תמיד להיות אכילים.

    אגב, נדמה לי שגרגרי חומוס מבושלים יוסיפו משהו נחמד בין העיסתיות של שאר הירקות, אבל זה רק אני.

  2. זה נכון. היה עדיף לאדות אותם קודם. איכשהו כשקראתי את המתכון, לא שמתי לב שאין סיכוי שהירקות יתרככו ככה. אז היה צריך להציל אותם לאחר מעשה.

    בנוגע לזרעים שלמים באוכל, זה דווקא ממש כיף. זה מתפצלח בפה אחר כך.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *