ברוסקטה, זה לא בעצם טוסט?

ביקור חפוז בשוק הכרמל ביום חמישי אחרי העבודה, הניב אי נחת ממראה הירקות והפירות למכירה וזיתים שחורים סגולים עסיסיים. ביום שישי אחר הצהריים, כשאי הנחת הייתה הרחק מאחור, הזיתים השחורים הפכו לברוסקטה.

– עגבניה אחת

– זיתים שחורים טעימים מהשוק

– זנב פלפל אדום חריף

– נענע

– שמן זית

– שתי פרוסות לחם

– גבינה צפתית 5 אחוז

קודם כל שמים את שתי הפרוסות לחם בתנור, ב-180 מעלות בערך.

ואז חותכים את העגבניה לחתיכות קטנות. גם את הפלפל האדום.

לוקחים כמה זיתים וקורעים מהם את הבשר. חותכים גם אותו לחתיכות קטנות.

מערבבים בכלי, יחד עם כמה עלי נענע והפלפל האדום.

מוציאים את פרוסות הלחם מהתנור.

מפזרים עליהן שמן זית. מעל זה את תערובת הירקות. ומעל הכל פרוסת צפתית חתוכה גם היא לקוביות קטנות.

מגישים בשמחה לאיש שאת אוהבת, שבדיוק לומד למבחן.

כולם שמחים בחלקם.

2 תגובות בנושא “ברוסקטה, זה לא בעצם טוסט?”

  1. נשמע מצויין.
    לעצמי: הייתי ממיר את הזיתים הירוקים בשחורים, ומחליף את הגבינה לגבינה סיבית יותר, כזו שעושה חוטים של גבינה בפה (אבל לא נשפרת בקלות), נגיד מוצרלה או פרובלונה. אבל מעל הייתי מגרד פרמזן או פקורינו, בשניה האחרונה של האפיה.

  2. תודה.
    הזיתים אכן היו שחורים.
    לעצמי אני דווקא לא אוהבת ככה חוטים של גבינה.
    ובעניין הפרמזן הייתי שוקלת שנית. יש קסם בזה שהטוסט הזה הוא קל בפה. זה עושה טעם של קיץ.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *